Mercy of the Gods

Mercy of the Gods är en spelautomat från NetEnt som lanserades 2019. Temat är baserat på antikens Egypten och i vanlig ordning bjuder den svenska spelutvecklaren på grafik och ljud i toppklass. Mercy of the Gods är en klassisk äventyrsslot, men som lite extra krydda innehåller spelet även tre eftertraktade jackpottar.

Upplägget på spelplanen är traditionell – här spelar du på fem hjul med tre rader symboler. De 20 vinstlinjerna är fasta och vinster räknas från vänster till höger. För att få vinst behöver du landa minst tre likadana symboler på samma vinstlinje. Nedan ska vi titta närmare på hur Mercy of the Gods fungerar.

Insatser och symboler

Insatserna i Mercy of the Gods sträcker sig från så lite som 0,20 euro, vilket de flesta har råd med, upp till 100 euro per snurr. NetEnt har med andra ord valt insatsgränser som passar de flesta plånböcker. Insatsen justeras med hjälp av insatsnivån till vänster och myntvärdet till höger.

Symbolerna i Mercy of the Gods består av spelets huvudperson (en kvinnlig arkeolog), en farao, en egyptisk skarabé och en mäktig örn. Här finns även klassiska spelkortssymboler som utgör de lågbetalande symbolerna. Arkeologen och örnen betalar bäst av alla symboler – fem sådana symboler belönar dig med 1 600 respektive 1 200 mynt.

Bonusfunktioner

Mercy of the Gods innehåller först och främst en klassisk wild-symbol som kan ersätta alla andra positioner på spelplanen för att enklare skapa vinnande kombinationer. I funktionen Gift of Life Re-spins kommer en wild-symbol att klättra neråt på hjulen tills den försvinner helt och hållet. Därefter kommer vinsterna att beräknas.

Skulle en wild landa bakom en annan wild under re-spins kommer den att täcka hela hjulet. Mellan 5 – 12 free spins aktiveras om du lyckas landa mellan 3 – 5 scatter-symboler. Även här kommer expanderande wilds att öka vinstchanserna. Tre bonussymboler aktiverar slottens bonusspel som ger dig möjlighet att vinna en av tre stora jackpottar!