Rise of Merlin

Namnet kanske låter bekant? Merlin är ursprungligen en mytologisk gestalt som framför allt förekom i de gamla brittiska sagorna. Du kanske känner till kung Artur exempelvis? Merlin var en sorts mirakelman som såväl kunde se in i framtiden som att trolla. Enligt myten levde han kring 500-talet efter Kristus.

Du kanske minns att Merlin bara använde sina förmågor till att göra gott. Med det välkomnas du in i Play’n GO:s magiska värld Rise of Merlin, där Merlins magiska krafter kan få dig att vinna. Spelet följer trollkarlen under hans unga år innan han blev den etablerade mytiska figur han är för oss idag.

Merlins magiska kula

Centralt för detta slotspel är Merlins magiska kula. Inte bara utgör den en mäktig symbol i spelestetiken. Den ger dig också chans till vinst och därutöver är den nyckeln till attraktiva free spins. Om du får tre eller fler kulor någonstans i spelvyn får du upp till åtta free spins.

När du väl kommit in i free spin-läge tilldelas du en slumpvis vald symbol som blir just din under dessa spelomgångar. Om du tilldelats en HP-symbol behöver du få minst två samtidigt för att lyckas. Om du får en LP-symbol behöver du få minst tre av samma. Så håll tummarna!

Sammanfattning

Det du ser i Rise of Merlin är ett rätt klassiskt slotspel med fem hjul och tre rader. Upp till 10 paylines kan aktiveras och du kan spela från 1 krona till 1 000 kronor per omgång. Så långt inget nytt och sloten väl anpassat till alla typer av spelare, oavsett budget.

Vissa menar att Rise of Merlin inte är särskilt nydanande och att Play’n GO historiskt har inspirerats lite väl mycket av andra. Det kanske stämmer. Men formspråket är snyggt och spelet är verkligen inbjudande i det att de fått till den rätta känslan. Smaken är olika, men gillar du klassiska slotspel kommer du gilla detta.