Tahiti Gold

Spelautomaten Tahiti Gold är ELK Studios spirituella uppföljare till spelföretagets tidigare titel Ecuador Gold. Likt föregångaren, är vi återigen på jakt efter guld, mystiska och mytomspunna skatter samt en hel del spännande äventyr. Denna gång beger vi oss till en liten vulkanisk ö mitt ute i det kalla Stilla havet.

Bakom hjulen syns allt ifrån palmträd och mystiska symboler till en stor vulkan som täcker större delen av bakgrunden. Själva spelramen hålls ihop av två grå totempålar och bland spelets symboler syns bland annat tropiska djur som sköldpaddor och ödlor i olika färger, men också en del färgglada, grimaserande figurer.

Fallande symboler

Tahiti Gold står ut jämfört med många andra spel. Denna slot använder sig nämligen av ett koncept kallat avalanche – fallande symboler. Detta innebär att spelets symboler faller ner för spelramen istället för det sedvanliga formatet med hjul och rader. Symbolerna kommer även i olika storlekar samt exploderar när du lyckats landa en vinstkombination.

När detta händer ersätts de vinnande kombinationerna med nya spelpjäser, vilket i sin tur öppnar upp för nya möjligheter och vinster. Ett roligt koncept som kan leda till ganska stora vinster med lite tur. Givetvis inkluderas även andra spännande bonuslägen som wilds som fastnar på spelramen under ett par rundor.

Grafik som imponerar

Förutom fallande ikoner, färgglada symboler och roliga bonuslägen, imponerar Tahiti Golds gränssnitt. Något som ELK Studios även är kända för är deras avancerade animationer och industriledande grafik, vilket denna slot givetvis inkluderar. Allting ifrån rörliga ögonsymboler som skjuter gula laserskott till pjäser som väller ur sig lava finns i spelet.

Sist men inte minst ackompanjeras denna slot givetvis av ett ypperligt soundtrack som väcker äventyrslustan i dig och består av en blandning orientaliska toner med trummor som rytmiskt ångar på, vilket passar otroligt väl in med spelets tema. Med andra ord, var beredd på ett rejält äventyr med Tahiti Gold.