Village people Macho Moves

De flesta har någon gång hört låten YMCA, som är skapad av Village People. Det är just Village People som står i centrum i den här sloten. I bakgrunden kan du höra ovannämnda låt, samt annan musik från gruppen. I bakgrunden syns ett dansgolv och högtalare som musiken strömmar ur.

Temat är helt klart disco och du kan se alla de sex medlemmarna i Village People stå och dansa ovanför varsitt hjul. Grafiken är mycket välgjord och både ljudeffekter och animationer är på topp. Det var Microgaming som kom på idén att skapa en slot baserad på Village People, ett smart drag.

Vinstlinjer och insatser

Village people macho moves är uppbyggd av sex hjul och tre rader. Vinstlinjerna är 15 till antalet och de rör sig från hjulet längst åt vänster. För att vinna behöver du matcha minst tre symboler på en vinstlinje, precis så som det brukar vara. Vinstlinjerna är fasta, alla är alltid aktiva helt enkelt.

När du ska satsa pengar väljer du myntstorlek samt antal mynt. Du kan välja 1 till 5 mynt samt myntstorlek mellan 0,01 och 0,25, vilket ger en lägsta insats på 2 kronor samt en maxinsats på 250 kronor. Återbetalningsprocenten i spelet ligger på 96 % och dess volatilitet är medel.

Bonusfunktioner

Det finns två sorters wild-symboler i spelet, en standard-wild och en så kallad VP-wild. De fungerar båda som jokrar, men VP-wilds har en till funktion. När de landar på hjulen fylls en jokermätare på och när den är full belönas du med free spins. Du behöver landa fem stycken av symbolen på samma hjul.

Du får då fem stycken free spins med ett macho move aktiverat. Varje medlem i Village People har sitt egna macho move och vilket du får beror på vilket hjuls mätare som du fyller på. Macho moves kan vara allt från låsta wilds och symboluppgraderingar till vandrande vilda hjul för att nämna några exempel.